Do not remove this

Linn Mårtensson Jonsson

Tänt ljus vid graven idag. Tankarna går till Linns familj,
Jag kan inte förstå att det redan gått två år... Ta hand om varandra.

In the flashlight.



Igår var det klubbdag på Make up store och jag kunde som vanligt inte låta bli. Jag blev en ögonskugga (Ghetto) ett rouge (Posh) och en läppenna (In the flashlight) rikare. Färgåtergivning var inte min kameras starkaste kort idag när jag skulle fota, samtliga produkter är en aning mörkare och läppennans färg är helt annorlunda. I verkligheten är pennan nästan lila. Mörkt bärigt burgundy-färgad. Hur som helst superball!

Tar dagen som den kommer med sneakers från Coop.



Nya skor, 35 kr från Coop, ibland ska man lyckas.

Ibland är det så himla skönt att jobba, att veta vad dagen kommer att bjuda på, lite mer rutin. Rutin är verkligen något jag saknar med att gå i skolan man visste ju precis hur de kommande veckorna skulle se ut. Nu vet jag max en vecka i förväg vad som kommer att hända, spännande - visst, men fruktansvärt tröttsamt ibland. Jag som älskar att planera. Nu får jag ta dagarna som de kommer, som det så fint brukar heta.

Tjocksockar och Chai.

Helgen gick alldeles för fort, Jag jobbade både fredag och lördag så det blev inget partaj alls. I fredagskväll efter hårizonts hårvisning for jag hem för att mysa i soffan med mammas chai och tjocksockar. Chai, vilken grej! Det här med att dricka te kanske inte blir så plågsamt ändå. 

Idag är det upp och hoppa ny vecka och jag ska på hälsotest med Lifegene. Jag vet inte riktigt vad det innebär mer än blodprov, vägning och mätning. Det blir hur som helst spännande.

Nytt. King top.


BIK BOK

Lära mig att dricka te...

Nu har jag precis kommit hem ifrån en toppendag på jobbet! Man blir så glad när saker går bra, jobbet, livet! I veckan är det i alla fall Umeå Fashion Week, så himla kul! Jag har redan bokat upp en del att gå på, se och göra. Kvällens plan är i alla fall att dricka te. När jag och Rebecca var på stan i helgen insåg vi att det finns så himla mycket fina muggar/koppar att shoppa men om man inte dricker kaffe mer än på jobbet så måste man ju dricka te i de, och dricker man inte te så borde man låta muggarna och kopparna få stå kvar på hyllan i butiken. Men köpas måste. Därför ska jag börja dricka te.

Att göra ingenting...

              

När man inte jobbar heltid har man så mycket tid att göra ingenting! När man har gjort ingenting ganska länge så blir man ganska less. I veckan så var jag och Josefine på en "starta eget"-kurs för att dryga ut tiden lite, annars städar jag, skriver "att göra"-listor och går promenader. De där listorna kan innehålla allt ifrån "betala räkningar" till att "duscha", duscha kan ju vara dagens höjdpunkt! Nu låter jag som värsta miffot utan liv, Det kanske jag är också. Jag tycker ändå att jag förtjänar lite time off, Jag gick ändå ett helt år mer skola än er andra. Hur som helst, därför är det skönt med helg, för på helgen gör många andra också "ingenting", då kan vi göra det tillsammans!

Kanske mitt livs bästa köp.



För en vecka sedan satt jag och klickade omkring på Ebay så som jag gör när jag har tråkigt, Jag ramlade då över en auktion på 12 st make up-penslar med tillhörande väska som hade det låga utropspriset 0.01 $
(ca 0.07 SEK). det var ett tag tills auktionen skulle sluta så jag la ett maxbud på 1 $ (7 SEK). Jag tänkte inte mer på det förän det plingade i telefonen några timmar senare. Jag hade vunnit auktionen men ingen fler hade budat vilket betydde att jag vunnit den för 0,01 $. frakten var fri från Hong kong så jag förde glatt över de 0,07 kr från mitt konto. Jag tvivlar starkt på att det är av märket MAC som de utger sig för att vara men efter en testomgång kan jag konstatera att de penslar som ska vara av äkta hår är det och att de håller riktigt hög standard. Även om de hade varit av dålig kvalitet kan jag tycka att det nog inte spelat så stor roll. NÖJD!

Ögonen, själens spegel.



Det är alltid lika roligt när man på söndagkväll efter någorlunda tillvaknande tar tag i sig själv och laddar in helgens bilder på datorn. Inte en enda bild är normal, haha mina tjejer ni är för roliga.

Lördagen bjöd i alla fall på fina trevligheter med favotjejer. Förfest hos Emelie sedan hamnade vi på Olles där vi fick en kille att tro att jag och Josefine var syskon och att vi hade vunnit massor med pengar på triss, att det var därför vi jobbade så lite. Han såg direkt att jag var äldre och att Josefine var lillasyster, han såg det i mina ögon... Tack för den!

Så superfint perfekt vintage-skick.



Jag var inte ute efter pumps, helst inte i lack och definitivt inte heller med spetsig tå men när Johanna hittade dessa i skohörnan på myrorna så var jag bara såld. "Det är små 36or, dom kan ju du ha, Rebeca" - och det kunde jag! Så superfint perfekt vintage-skick och i ett utförande som andas nästan pinsamt mycket nutid! Det kändes lite  som att jag lurade den stackars killen i kassan när jag betalade 105 kr innan jag gick där ifrån. Om han bara visste...

Whitney Port for BIK BOK.





Gud vad jag tjatar! Jag tog mig i alla fall till jobbet vid 9 imorse för att shoppa och beskåda kollektionen i sin helhet, tjejerna hade byggt fina väggar och gjort allmänt piffigt. Kollektionen känns "dressad" men ändå med inslag av stickat och lite "slappare" plagg. Idag är det fritt fram för alla att klämma och känna och shoppa, många har längtat efter platåpumpsen med glitterklack, vi fick dessvärre inte in många alls, endast ett par i stl. 36 så inte ens jag fick några. Men misströsta inte, det nya är ju att BIK BOK från och med vecka 44 också kommer att sälja skor, iiih!

Kvällen ser ut att bli fabulous!



Idag är en bra dag! Whitney Port för BIK BOK är upplockad så jag tänkte rusa in där en sväng innan stängning och klämma, känna och lägga undan lite. Överallt står det att kollektionen släpps idag kl. 18 men eftersom att vi stänger då så släpper BIK BOK i Umeå den imorgon kl. 10.00 alltså vid öppning. Ikväll vankas vin med fina Josefine på Olearys, kvällen ser ut att bli fabulous!

Fibrer och Powerwalk.



Kickar igång dagen med lite gröt. Jag kör stenhårt på fibrer nu, det är verkligen något som försummats under sommaren. Idag är planen att ta sig till stan och lägga undan lite kläder från Whitney Port for BIK BOK-kollektionen som släpps imorgon - så att man inte blir utan. Jag ska också hinna packa och posta några paket och om det slutar regna så blir det nog en powerwalk i eftermiddag.

Höstrenovering med handlingsplan.



Så fort det blir sommar så strejkar min hud i ansiktet, "solfinnar" och små röda prickar ger sig till känna tills jag tillslut ser ut som ett offer. Nu är det höst och därför dags för renovering. Handlingsplanen stavar inget smink vid ledighet med undantag för helg och när det väl spacklas blir det bare minerals. Jag har inte med belåtenhet kunnat använda mina mineralprodukter på hela sommaren då min burk i färgen "fairly light" varit alldeles för ljus sedan bulgarienresan i maj men nu har jag tagit mig i kragen och köpt en mörkare (lagom till blekfis-perioden...).

Jag har även införskaffat en ny rengöring. Jag blir glad när jag ramlar över produkter till bra pris med bra innehåll utan konstigheter och mineraloljor - död åt mineraloljor. Det var också positivt att produkten var ekologisk, svensk och inte testad på djur. Ska bli så spännande att prova. Salviderm Naturligtvis - Ansiktstvätt. 79 kr på Ica Maxi

Middag hos moster.






Igår tog jag min onda hals och pojkvän till moster sussi för tre-rätters middag med bästa kusinpojkarna och deras flickor. Maten och umgänget var fantastiskt! Jag hoppas inte att det dröjer allt för länge till nästa gång.

Min profilbild

Rebeca, 20, Umeå